Uitzending Ermelo op kleine goede doelen.nl

Radio El Mundo legt live-verbinding met partnerorganisatie in Zuid-Afrika

Laat de mensen ter plekke zelf aan het woord. Want directe communicatie maakt de boodschap levendiger. Het project draait tenslotte om hen. Dat is een van de reframe-tips van Wilde Ganzen. Stichting Bobbi Bear Nederland nam deze tip ter harte: tijdens de live-uitzending op 25 mei in Ermelo maakte het team van Radio El Mundo verbinding met Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika. De Financial & Field Manager Eureka Olivier vertelde over haar werk en de recente ontwikkelingen.

Operation Bobbi Bear is een mensenrechtenorganisatie in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Het team helpt kinderen om uit situaties van seksueel misbruik te komen. Zo zorgen zij voor tijdige medicatie tegen HIV/Aids, voor opvang in pleegezinnen en voor therapie. En dat werk blijkt alleen maar toe te nemen. Eureka Olivier ziet een verband tussen deze toename en de verslechterde economische en politieke situatie in Zuid-Afrika. Hierdoor komt het projectteam tijd en handen te kort om aan alle vraag te voldoen. Zelf lokaal fondsenwerven lukt daardoor nauwelijks. Eureka Olivier zegt dan ook blij te zijn met de financiële bijdrage van Partin-lid Stichting Bobbi Bear Nederland.

Wereldwijd café
Café El Mundo is volgens Ton ten Dam en Menno van der Geugten het meest wereldse café en radioprogramma van Nederland. Deze dj’s en oprichters van Radio El Mundo gaan tijdens dit café in gesprek met wereldburgers, organisaties en (particuliere) initiatieven. En, zoals nu blijkt, maken daarbij ook verbinding met andere werelddelen.

Elkaar versterken
Na afloop schreef Brigitte Wendelgelst, voorzitter van Bobbi Bear Nederland, in haar blog: ‘Wat een prachtige middag met mooie mensen met prachtige initiatieven en sociaal ondernemers die ook nog eens creatief zijn. Wat mij vooral deze middag bij blijft is een gevoel van saamhorigheid. Van allemaal iets willen bijdragen aan een betere wereld. Ieder vanuit zijn eigen kracht en talenten. Als je dat samen brengt dan kun je elkaar ongelooflijk versterken. En dan is (bijna) niets onmogelijk. Ik geloof daar zo in.’

Goede raad
Ook raadt Brigitte Wendelgelst particuliere initiatieven (PI) aan om gebruik te maken van de formule van Radio El Mundo. ‘Zoek een inspirerende locatie en nodig El Mundo uit daar een uitzending te verzorgen. Het 1ste uur heeft jouw PI het podium, het 2de uur mogen door jou geselecteerde Goede Doelen of Sociaal ondernemers hun woordje doen. Goed voor jouw PI en goed voor je netwerk.’

Bron: Kleine goede doelen.nl
https://www.kleinegoededoelen.nl/radio-el-mundo-legt-live-verbinding-met-partnerorganisatie-in-zuid-afrika/?fbclid=IwAR1i6hER_BkMi6tvnfMyLz2580BtH8laa4j0uS261bbKh-kYD9Y8tYgKJFU

Radio EL Mundo.NL Live vanuit Utrecht

Luister vanmiddag van 17:00 tot 20:00 naar Radio EL Mundo. NL Live vanuit Utrecht. Vanaf 18:30 ontvangen wij verschillende gasten vanuit de  Global Goals bol te vinden in het stadskantoor van Utrecht naast Utrecht Centraal.  Daarvoor kunt u luisteren naar het beste van Radio EL Mundo.NL van de afgelopen 3 jaar, en een reportage over internationalisering en de politiek van Nieuwegein. 

Lees verder

Cafe El Mundo Utrecht en Helmond Groot succes. Terugluisteren? Mail ons!

 
 
Na een succesvolle uitzending op 1 en 3 maart 2018 reizen we op 14 april door naar Leeuwarden.

In maart, april en mei gaan we aan de slag een gloednieuwe website. De afgelopen 2 jaar hebben we deze site gehad en hij is wel toe aan een update en vooral ook beter zichtbaar op iPad, telefoon etc. Daarom zetten we even geen fragmenten en uitzendingen op de site. De planning is nu om in mei 2018 onze nieuwe site gereed te hebben en dan ook alle fragmenten en uitzendingen er weer op te hebben staan.

 

Bent u opzoek naar een fragment? mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we sturen u dan een link waarmee u de uitzending of een fragment kunt downloaden en kunt delen met uw donateurs, bijvoorbeeld in uw nieuwsbrief. Leuk om uw verhaal te delen en voor u en ons  een manier om meer mensen te bereiken met uw verhaal.

U TALKS Weekend 2018

U Talks weekend.

Zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober start U- Talks het nieuwe programma van Radio EL MUNDO.NL met reportages, uitzendingen en filmpjes vanuit Utrecht. Mogelijk gemaakt door Utrecht 4 Global Goals.

Zaterdag 6 oktober 2018 kom je ons tegen op Fair Fashion Festival van 14- 17 uur.

Zondag 7 oktober 2018 zijn we de hele dag te vinden op de Global Goals dag Utrecht 2018 vanaf het jaarbeursplein. Hier staat Climate Planet.

Kom langs!

 

Oude berichten Radio EL Mundo.NL

Oude berichten 2017-2018

2 april 2017

De lancering van Radio EL Mundo.NL en een nuttige en gezellige dag met tal van Particuliere Initiatieven: dát was de EL Mundodag 2017. Op de startpagina staan de foto's en de video op Youtube.

 

1 juli 2017

 

Op zaterdag 1 juli 2017 was het weer tijd voor ons live programma Cafe EL Mundo live vanaf een locatie in Nederland. Deventer Wereldstad en de Vrijwilligerscentrale Deventer waren onze gastheer/vrouw dit keer. Vele stichtingen en wereldburgers waren te gast en vertelde met veel passie over hun stichting en projecten. 

 

Nieuwe website!

Hoera onze nieuwe website is online. We zitten natuurlijk niet stil en dus sleutelen we komende weken verder aan onze website. 

Veel plezier op ons online platform en radiostation van het geluid van de wereld. raaaaaaaaaaaaaaaaaaaadio elmundo.nl

 

 

 

Radio EL MUNDO

Volg ons ...