Eerste Podcast Special klaar: abonneren maar!

De eerste Podcast Special van Radio EL Mundo.nl is te beluisteren.

We maken Podcasts met Partin, kleinegoededoelen.nl en de aangesloten Particuliere Initiatieven voor Ontwikkelingssamenwerking.
De Particuliere Initiatieven stellen zich voor, zodra we afleveringen klaar hebben krijgt u het via kleinegoededoelen.nl te horen.

Onze eerste aflevering gaat over de kracht van het verhaal uit eerste hand: schakel de Lokale Partner in om het verhaal te doen.

We hadden de eer om Bobbi Bear operations te spreken, en nu is dit de kern van onze eerste podcast geworden.

We delen onze ontdekkingstocht graag met u. U kunt zich nu al via Spotify abonneren:

https://open.spotify.com/show/3BGD68WYZUbQZCeF3hcr4m 

Radio EL Mundo.NL bestaat in januari 2020 5 jaar

 

In januari 2020 reizen Menno en Ton af naar het land van salsa, rum, sigaren en Radio EL Mundo.NL. Een speciale podcast en radioshow over Cuba hoor je eind januari 2020.

Verder zijn we druk bezig met podcasts en met de voorbereidingen van ons nieuwe seizoen Café EL Mundo. In 2019-2020 zullen we proberen 4 x het wereldse cafe weer te laten plaats vinden waar wereldburgers en initiiatieven elkaar kunnen ontmoeten.

Onze radiouitzendingen zijn daarom even gestopt omdat we ons meer willen gaan richten op inhoud. Zaterdag 28 september 2019 starten we weer met onze activiteiten en gaan we graag in gesprek met organisaties over leuke events in het nieuwe schooljaar! 

 

 

Radio EL Mundo start met podcasts voor kleinegoededoelen.nl

Podcasts voor kleinegoededoelen.nl

Volgens Jeroen Talens, columnist Vakblad Fondsenwerving, is de podcast een perfect medium voor storytelling. ‘En waar stikt het van de goede verhalen? Juist, bij goede doelen.’ Laat je horen is zijn advies. Al enkele jaren zijn verhalen van particuliere initiatieven op kleinegoededoelen.nl te lezen. Nu komen daar ook podcasts bij en het team van Radio El Mundo gaat deze podcasts opnemen. Een luisterrijke samenwerking.

En zo is het maar net. Radio EL Mundo.NL gaat met veel plezier komend schooljaar aan de slag met podcasts. We zullen nog wel af en toe een live uitzending verzorgen maar onze focus komt meer te leggen op inhoudelijke gesprekken.
Met Cafe EL Mundo zullen we jaarlijks ongeveer 4 uitzendingen per jaar gaan maken en opmaat met EL Mundo live zijn we nog steeds beschikbaar. Neem dus vooral even contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Podcast
Een podcast is een audio-uitzending waarbij het geluidsbestand op aanvraag wordt aangeboden. Dankzij de introductie – begin deze eeuw – van draagbare mp3-spelers zoals de iPod was deze vorm van uitzenden snel populair. De term is dan ook een samentrekking van iPod en broadcast (uitzenden). En de populariteit van podcasts groeit.

Luisterrijke samenwerking
Radio EL Mundo geeft al sinds de oprichting kleine goede doelen een stem. Met hun programma’s El Mundo Live en Café El Mundo hebben Ton ten Dam en Menno van der Geugten al veel PI’s gesproken en was al op verschillende locaties aanwezig. Op hun verrassende wijze laten ze zich verwonderen door de mooie verhalen over projecten wereldwijd. Nu gaat het enthousiaste tweetal samenwerken met Partin die de podcasts ook via kleinegoededoelen.nl zal aanbieden.

Kleinegoededoelen.nl geeft een inkijk in het werk en de resultaten dat PI wereldwijd teweegbrengen. Partin is daarvoor altijd op zoek naar nieuwe vormen. Podcasts is daar een van. Radio EL Mundo is verheugd om op deze manier nog meer contact met de PI’ s te hebben om ze een stem te geven: win-win. En dat kan Partin enkel onderstrepen.

Wilde Ganzen – Partindag
Tijdens de Wilde Ganzen – Partindag op 28 september 2019 in Nijkerk wordt de eerste serie “PI vertelt” opgenomen. De oprichters van Radio El Mundo zullen dan een aantal PI’s interviewen die een plaatsje krijgen op kleinegoededoelen.nl.

 

Radio EL Mundo.NL Live vanuit Utrecht

Luister vanmiddag van 17:00 tot 20:00 naar Radio EL Mundo. NL Live vanuit Utrecht. Vanaf 18:30 ontvangen wij verschillende gasten vanuit de  Global Goals bol te vinden in het stadskantoor van Utrecht naast Utrecht Centraal.  Daarvoor kunt u luisteren naar het beste van Radio EL Mundo.NL van de afgelopen 3 jaar, en een reportage over internationalisering en de politiek van Nieuwegein. 

Lees verder

Uitzending Ermelo op kleine goede doelen.nl

Radio El Mundo legt live-verbinding met partnerorganisatie in Zuid-Afrika

Laat de mensen ter plekke zelf aan het woord. Want directe communicatie maakt de boodschap levendiger. Het project draait tenslotte om hen. Dat is een van de reframe-tips van Wilde Ganzen. Stichting Bobbi Bear Nederland nam deze tip ter harte: tijdens de live-uitzending op 25 mei in Ermelo maakte het team van Radio El Mundo verbinding met Operation Bobbi Bear in Zuid-Afrika. De Financial & Field Manager Eureka Olivier vertelde over haar werk en de recente ontwikkelingen.

Operation Bobbi Bear is een mensenrechtenorganisatie in Kwazulu Natal, Zuid-Afrika. Het team helpt kinderen om uit situaties van seksueel misbruik te komen. Zo zorgen zij voor tijdige medicatie tegen HIV/Aids, voor opvang in pleegezinnen en voor therapie. En dat werk blijkt alleen maar toe te nemen. Eureka Olivier ziet een verband tussen deze toename en de verslechterde economische en politieke situatie in Zuid-Afrika. Hierdoor komt het projectteam tijd en handen te kort om aan alle vraag te voldoen. Zelf lokaal fondsenwerven lukt daardoor nauwelijks. Eureka Olivier zegt dan ook blij te zijn met de financiële bijdrage van Partin-lid Stichting Bobbi Bear Nederland.

Wereldwijd café
Café El Mundo is volgens Ton ten Dam en Menno van der Geugten het meest wereldse café en radioprogramma van Nederland. Deze dj’s en oprichters van Radio El Mundo gaan tijdens dit café in gesprek met wereldburgers, organisaties en (particuliere) initiatieven. En, zoals nu blijkt, maken daarbij ook verbinding met andere werelddelen.

Elkaar versterken
Na afloop schreef Brigitte Wendelgelst, voorzitter van Bobbi Bear Nederland, in haar blog: ‘Wat een prachtige middag met mooie mensen met prachtige initiatieven en sociaal ondernemers die ook nog eens creatief zijn. Wat mij vooral deze middag bij blijft is een gevoel van saamhorigheid. Van allemaal iets willen bijdragen aan een betere wereld. Ieder vanuit zijn eigen kracht en talenten. Als je dat samen brengt dan kun je elkaar ongelooflijk versterken. En dan is (bijna) niets onmogelijk. Ik geloof daar zo in.’

Goede raad
Ook raadt Brigitte Wendelgelst particuliere initiatieven (PI) aan om gebruik te maken van de formule van Radio El Mundo. ‘Zoek een inspirerende locatie en nodig El Mundo uit daar een uitzending te verzorgen. Het 1ste uur heeft jouw PI het podium, het 2de uur mogen door jou geselecteerde Goede Doelen of Sociaal ondernemers hun woordje doen. Goed voor jouw PI en goed voor je netwerk.’

Bron: Kleine goede doelen.nl
https://www.kleinegoededoelen.nl/radio-el-mundo-legt-live-verbinding-met-partnerorganisatie-in-zuid-afrika/?fbclid=IwAR1i6hER_BkMi6tvnfMyLz2580BtH8laa4j0uS261bbKh-kYD9Y8tYgKJFU

Cafe El Mundo Utrecht en Helmond Groot succes. Terugluisteren? Mail ons!

 
 
Na een succesvolle uitzending op 1 en 3 maart 2018 reizen we op 14 april door naar Leeuwarden.

In maart, april en mei gaan we aan de slag een gloednieuwe website. De afgelopen 2 jaar hebben we deze site gehad en hij is wel toe aan een update en vooral ook beter zichtbaar op iPad, telefoon etc. Daarom zetten we even geen fragmenten en uitzendingen op de site. De planning is nu om in mei 2018 onze nieuwe site gereed te hebben en dan ook alle fragmenten en uitzendingen er weer op te hebben staan.

 

Bent u opzoek naar een fragment? mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. we sturen u dan een link waarmee u de uitzending of een fragment kunt downloaden en kunt delen met uw donateurs, bijvoorbeeld in uw nieuwsbrief. Leuk om uw verhaal te delen en voor u en ons  een manier om meer mensen te bereiken met uw verhaal.

Oude berichten Radio EL Mundo.NL

Oude berichten 2017-2018

2 april 2017

De lancering van Radio EL Mundo.NL en een nuttige en gezellige dag met tal van Particuliere Initiatieven: dát was de EL Mundodag 2017. Op de startpagina staan de foto's en de video op Youtube.

 

1 juli 2017

 

Op zaterdag 1 juli 2017 was het weer tijd voor ons live programma Cafe EL Mundo live vanaf een locatie in Nederland. Deventer Wereldstad en de Vrijwilligerscentrale Deventer waren onze gastheer/vrouw dit keer. Vele stichtingen en wereldburgers waren te gast en vertelde met veel passie over hun stichting en projecten. 

 

U TALKS Weekend 2018

U Talks weekend.

Zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober start U- Talks het nieuwe programma van Radio EL MUNDO.NL met reportages, uitzendingen en filmpjes vanuit Utrecht. Mogelijk gemaakt door Utrecht 4 Global Goals.

Zaterdag 6 oktober 2018 kom je ons tegen op Fair Fashion Festival van 14- 17 uur.

Zondag 7 oktober 2018 zijn we de hele dag te vinden op de Global Goals dag Utrecht 2018 vanaf het jaarbeursplein. Hier staat Climate Planet.

Kom langs!

 

Radio EL MUNDO

Volg ons ...